Kursus-Ibs

Første uge af kurset er gået, og den er gået godt; jeg har allerede lært rigtig meget.

Først og fremmest er jeg helt utroligt glad for at have en hverdag igen, et fast afgangstidspunkt efter endt morgenrutine med morgenmad og madpakke; en bustur med bog og musik, og et fast ‘God morgen’ til andre mennesker, kolleger om man vil, efterfulgt af kaffe i koppen og dagens opgaver. Ah, hvor er det rart at være i gang!

Og hårdt!

For det er hårdt at lære så intensivt, som vi har gjort det i denne uge. Oprindeligt tænkte jeg, at små seks timer dagligt ikke er nok, fordi der er så meget, man skal lære, og det hele tager jo lidt tid at sive ind. Men faktisk er det fint, at det ikke er længere tid, i hvert fald her i starten. Hver dag i denne uge har jeg været helt blæst, når jeg er kommet hjem om eftermiddagen. Jeg har været utroligt træt og energiforladt, men glad! For jeg lærer virkelig meget, og hver dag kommer jeg hjem og laver lidt videre på opgaverne eller finder på mine egne. Undskyld, familie og venner, som fra nu af vil modtage alverdens helt utroligt flotte grafiske sager fra mig.

Det er så fedt at mærke, at jeg faktisk kan en hel masse i dag, som jeg ikke kunne i mandags. Eller i tirsdags. For der er naturligvis bygget mere og mere på i løbet af ugen, og torsdag sad vi således og lavede en kopi af en WWF-plakat. Den blev ikke helt magen til originalen, men det var godt at mærke, at al trætheden og frustrationen over forskellige værktøjers uforståelige funktioner faktisk resulterer i konkrete færdigheder.

Jeg er slet ikke færdig med at fortælle, hvor godt, jeg synes, det er med det kursus, men jeg er sikker på, du har forstået pointen nu, så jeg holder her og fremviser min plakat. Og så vender jeg tilbage med kursets overordnede opgave i morgen. Hvis du ikke kan vente, kan du søge på hashtagget #kursusibs på Instagram og Twitter og se, hvad jeg ellers oplever på kurset.

Jeg er glad for det. GLAD!

Efter fire dage med Illustrator

Efter fire dage med Illustrator