Kapitel 12

Gravøl

Bukserne er tørre igen, Nisse Bent kom fra gæssene med alle fingre i behold, og det er han glad for. Men kattens tip har ikke ført til meget andet end snak og besvær, og det er han noget slukøret over. Alle de spor og omveje har slæbt ham rundt på næsten hele gården for at tale med alle, og det har slet ikke ændret noget. Huen er stadig forsvundet, hans fødder er ganske slidt, og han har delt pebernødder ud til flere end nogensinde før.

Nisse Bent sidder helt stille og mærker sin mave blive blød og varm. Han må nok indrømme, at det ikke udelukkende havde været forfærdeligt at dele knas og snak med andre. Måske havde det endda været lidt hyggeligt at komme rundt og sige dav. Han klør sig i øret og tænker, så futtehuen knager i sømmen.

Der er en enkelt pebernød i lommen, og han har ikke været forbi alle, så han kunne godt stikke ud og sige dav i rævegraven. Der er varmt og tørt, og måske kan han få rævens historie om balladen i skellet forleden nat. Og han kan jo dele den sidste pebernød med dem, tænker han på vej derud.

Rævene har flyttet indgangen til graven, så Nisse Bent må klatre over et væltet træ og nogle løse rafter for at komme til den nye. Og da han endelig kommer ind, viser det sig, at hele familien er ude at strejfe, så han sætter sig godt til rette i den lune hule for at vente på dem. Nisse Bent kigger rundt og trommer sig lidt på maven, der er jo ikke meget at give sig til.

Da de sidste smuler pebernød er tygget af munden, kravler han ud til åbningen igen og giver sig til at klatre tilbage over rafterne og det væltede træ. Nisse Bent er god til at klatre, men han får dårligt fat i en våd gren fuld af glathed, mister balancen, slipper et hvin og dratter ned på træet med et ben på hver side af stammen.

Stakkels Nosse Bent!

Han ved ikke, hvor længe han ligger stille, men han sætter det korte ben forrest og skynder sig hjem helt langsomt. Er det overhovedet umagen værd at gå på besøg? Skal han glemme alt om at dele knas og hygge? Og om huen? Og julen? Er alting egentlig ikke bare ligemeget?

#balladenomnissebent #juleibsfortæller #nuaflyservidaalting #ellerhvad #kigmedimorgenogseomverdenstopper

Nisse Bent vrider sig i smerte