Kapitel 14

Bjældeklang

Det er hyggeligt, at det klinger fra lommen, hver gang Nisse Bent tager et skridt, men det er en tand mindre anonymt end blå futter i grå vinter, og hvert klemt fra bjælden gør ham overordentligt nysgerrig.

Fuchs havde sagt, at bjælden kom fra en sok, han fandt. Det virker ikke så oplagt, at nogen skulle lægge bjælder i sokker rundt om på gården. Folk gør mange sære ting – især op til jul – har Nisse Bent lært gennem tiden, men bjældesokker har han alligevel aldrig oplevet. Bjælder på slæder, bjælder på døre og sågar en dame, som havde sat bjælder i knapperne på vinterfrakken. Men aldrig har han hørt om bjælder i sokker.

Han tager bjælden frem igen. En snor er bundet fast i øjet på den, så bjælden har siddet på noget, så meget kan han se og regne ud. Og der er hår i både snoren og bjælden. Det er gyldne hår, så de ser ikke ud til at komme fra Fuchs og drengene. Stråene er tykke og fine, og hvis de var længere, ville deres bøj blive til krøl, og Nisse Bent ved, at en rævepels er mere ligeud ad landevejen.

Koklokker har Nisse Bent forresten også hørt om, men Pennys hår er alt for kort og i helt gale farver. Og det virker ærligt talt også som en lillebitte klokke for sådan en stor ko, nikker han for sig selv. Desuden er snoren sådan lidt stiv i det på en bestemt måde, og han mener ikke, at ræve savler helt så meget. Og Penny havde nok bare slugt bjælden, hvis hun var kommet den slags tæt på.

Pip vinker fra sin busk, så Nisse Bent hilser på solsorten og viser bjælden frem. Hun mener nok at have hørt dens klang hist og her, men skynder sig altid væk, når det klemter, så hun ved ikke, hvem der går rundt med bjældeklang. Når det altså ikke er Nisse Bent.

Det er en gåde, som han ikke kan greje. Oven i mysteriet om huen, som han heller ikke kan greje. Hænger de to ting sammen? Hvem kan hjælpe? Har nogen set den ægte bjældeklinger? Hvorfor er det så indviklet?

#balladenomnissebent #juleibsfortæller #læsmedimorgen #måskefindervienbjældeklinger #måskeerderbaremeremystik #viveddetikkemenhvorerdetspændende

Nisse Bent ser granskende på bjælden