Kapitel 16

Ubekendt regning

Det viser sig, at der ikke længere er hindbær i krattet, desværre, og selvom han føler sig kløgtig og kreativ, finder Nisse Bent heller ingen frugt i brombærkrattet eller på buskene omme i nyttehaven. Han er heller ikke sikker på, at flæsk overhovedet kan holde sig fra nu til jul uden markant svind, så flæskebær er ude af hans julefantasi.

Sokkebjælden fylder til gengæld en del i fantasien, for det er simpelthen ikke til at regne ud, hvordan en bjælde ender i en sok, fordi den bliver fanget af en tornet gren. Der er irriterende mange løse ender i denne her december, mukker Nisse Bent, som går med munden fuld af spørgsmålstegn.

Fra bøgebusken synger Pip efter Nisse Bent, og det er en ganske fortørnet solsort, som får at vide, at bjælden hører til den snigendeste kat, de begge kender. Det er forvirrende, at der været bjældeklang på gården, når bjælden bare er bling på katten. De prøver at regne den ud, men det går ikke særligt godt, så solsorten flyver med snerrepip ud efter spændstigt mundgodt og overlader regningen til Nisse Bent.

Han finder en pind og tegner i gruset. Godt, tænker han. Bjælden er her, og her er en sok, og her er så busken, øh, jo og katten er der osse, og så…ja, hvad så?

Det virker, som om han overser noget vigtigt, som kan forklare det hele, men han kan ikke se noget på tegningen, og han er helt tom i hovedet. Hov, og tom i maven! Alt bliver sikkert nemmere, hvis han lige fylder maven, før han regner mere. I det mindste har han da engang regnet ud, hvor folk i huset får deres mad fra! Det skumrer også så småt, så han kan snart ikke se sine grusstreger alligevel, og han synes, futtehuen knager lidt af alle de spekulationer.

Så nu spekulerer han også på, om strikketøj kan tænkes i stykker, og han kan næsten ikke bære det. Hvad nu, hvis nogen netop nu tænker hans hue op i sømmen? Er det dét, man mener med løse ender? Hvem vil dog gøre den slags ved sådan en fin hue?

#balladenomnissebent #juleibsfortæller #hvemvedhvadstrikketøjholdertil #måskeerdetnogetmedatholdemasken #læsmereimorgen #detblirnæppedummerehumorenddether

Nisse Bent prøver at regne den ud