Kapitel 18

Gyldne løfter

Det er mørkt bag Nisse Bents øjne. Han kan høre en blæsebælg og forbinder umiddelbart lyden med noget ubehageligt. Så husker han, hvorfor panden gør ondt, åbner øjnene og kigger lige ind i en våd snude. Blæsebælgen får selskab af en tromme, da hunden logrer og er så glad, så glad for, at der er liv.

Der havde været lidt tvivl om udfaldet, da han bar slattennisse og futtehue til hundehuset efter mødet med dør og trappe. Øhm. Ja, og bollerne klarede den desværre ikke, der var intet at stille op, de gik altså tabt, ak!

Nisse Bent sætter sig op og ser sig om i hundehuset, som er dækket af halm og små totter af gylden pels. Han plejer at være gode venner med Jason, og synes måske nok, det var lidt overgjort med en sådan jagt i køkkenet. Hunden lægger snuden under poterne.

Han ved det godt, han ved det godt, og han var heller slet ikke efter ham på dén måde. Det er bare det, at Jason hørte det, da Nisse Bent gik og bjældeklang, og han har selv mistet en bjælde. Han passede ellers sådan på den, fordi det var kattens, og han fandt den glemt og fortabt, en dag hvor han kom helt glad og ville sige dav til Rødemis, som uden videre stak i et hvæs og løb i hindbærrene.

Jason har gået med bjælden så fint i gabet, til han fandt en sok i skovbrynet, hvor den kunne ligge og klemte og gøre sig til for katten. Så var det også nemmere at gå med bjælden uden at kløjes, og den kunne ikke så nemt blive væk. Indtil den altså gjorde. Han vil så gerne være på god fod med katten, men nu er hele molevitten væk, og Jason er lidt ude af den.

Nisse Bent sukker, for hunden skal virkelig arbejde på sine sociale evner og vise mere glæde end ras, når han vil snakke med nogen. Jason sukker med og lover, sværger endda, at han fra nu af vil være mildere og roligere. Måske også lidt mindre støjende, men iver ér svær at styre. Nisse Bent hiver Jason lidt i øret, og han kan stadig høre trommen, da han går fra hundehuset. Aha.

Bjælden i sokken var altså hundens værk. Men hvis sok er det? Hvorfor var den i skovbrynet? Hvor kom den fra?

balladenomnissebent #juleibsfortæller #yayfornissebent #mensåmangespørgsmåligennu #derermereimorgen #tænkhvisdetvarsvar

Hunden farer glad mod en rasende kat