Kapitel 19

Tudefjæs

Katten har bjælden, og rævene har sokken. Der er ingen grund til at spekulere mere, men Nisse Bent kan ikke lade være. Det nager ham også, at han aldrig fik bollerne forleden, og det er lidt usikkert, hvad der giver mest uro. Der er ikke andet for end at stikke til skovs, og det er ren og skær fornuft, at han får lidt med sig til vejen.

Da Nisse Bent sætter tænderne i sin tredje pebernød, hører han noget, der lyder som én, der bliver slemt forskrækket. Han må tættere på for at skelne skov fra bryn, og så ser han, hvor lyden kommer fra.

Fire øjne blinker adstadigt til ham. Der ér faktisk nogen, som gerne vil have lidt fred, så hvis den unge herre lige vil undlade at spankulere sådan omkring i kviste og blade og støje, tak. Nisse Bent står helt stille med sin pebernød og kigger op, han vil faktisk bare høre om rævens sok fra skovbrynet.

Øjnene blinker igen, uglerne ved ingenting. Som helst. Om noget. Men da han vender sig for at gå, vil den ene godt vide, hvad Nisse Bent har i hånden. Om han har mere. Og hvad det lige var, han ville vide om ræven. En mængde luft undslipper Nisse Bent, og han overgiver et par pebernødder til de to næb, som straks bliver løsere.

De løber ikke med sladder, det skal han vide, men de har set ræven være efter hønsene, sikken larm. Der var dog ingen sok. Det var også et spektakel, da de så ræven jage på engen og buhede ad hans dårlige opførsel. Men nej, ingen sok. De har slet ikke set ræven med en sok. Eller bare sokken, faktisk. Nisse Bent rækker mere knas op.

Nåjo, der var den dag, hvor de sad og var så trætte, også af det hele, og blev forstyrret af iltre egernunger, som sprang forbi med hujen og gymnastik. Alt gyngede og svajede, så det var aldeles uværdigt og ganske umuligt at sove. Og ungerne havde råbt om sokker. Men dét er vitterligt også alt, de ved, uanset hvor mange pebernødder Nisse Bent måtte have i lommen. Men hvis der nu var én mere…

Nisse Bent trasker over marken med tomme lommer. Kan man leve af to pebernødder? Går egern med sokker? Og hvad har de med ræven at gøre?

#balladenomnissebent #juleibsfortæller #ejnejnejflerespørgsmål #kanvisnartholdetilmere #værmedimorgenhvisdutrordukan

Nisse Bent taler med de tudende ugler