Lige Linjer Er For Linealer

portræt af iben christiane hansen
Cand.mag., Instagrammer, foredragsholder, ADHD’er

Jeg hedder Iben Christiane Hansen, og jeg står bag profilen Lige Linjer Er For Linealer på Instagram og holder foredrag om ADHD.

Jeg fik diagnosen ADHD i 2018, da jeg var 39 og syg med stress. Det rev tæppet væk under fødderne på mig, men samtidig gav diagnosen en forklaring på de vanskeligheder, jeg havde oplevet i mit liv.

Jeg indså, at jeg slet ikke passer dårligt ind i skabelonen for at være menneske – jeg passer bare ind i en anden skabelon. Jeg indså også, at vi har et stort problem med, at langt de fleste overhovedet ikke aner, hvad ADHD er, og hvor gennemgribende det påvirker folks hele eksistens.

Jeg var halvvejs gennem livet, og hvis jeg selv eller mine lærere, læger og psykologer gennem tiden havde kendt mere til diagnosen, havde mit liv måske været lidt mindre opslidende. Og min historie er på ingen måde enestående; vi er mange – især kvinder – som flyver under radaren pga en gammeldags, stereotyp opfattelse af ADHD, som kun rummer de vilde børn, der kravler på væggene og hænger i gardinerne i klasseværelset.

Det er en mangelfuld og fejlagtig opfattelse af ADHD, og det vil jeg gerne ændre. Jeg er uddannet i og har arbejdet med kommunikation, så jeg gik i gang med at dele mine oplevelser og min viden på Instagram og i foredrag.

Send en mail, hvis du vil høre, hvad jeg tilbyder, eller læs mere om mine foredrag.