Curriculum vitae

Arbejdet med et cv er aldrig rigtig overstået, fordi det hele tiden skal vise, hvem man er, hvad man kan – og hvordan det relaterer sig til et givent job her og nu.

Jeg har et grundlæggende cv, som jeg kan sende til en virksomhed uden videre. Det er et godt cv, men meget bredt og generelt, der er ikke fokus på enkelte dele, men på helheden i min faglighed.

Hvis jeg søger en specifik stilling, retter jeg det gerne lidt til, så der kommer fokus på de erfaringer og kompetencer, som er relevante til netop dette job.

Nogle gange er det mine digitale kompetencer, der er i højsædet, det kan være til stillinger som social media manager eller webredaktør. Her uddyber jeg gerne, at jeg blogger og bruger facebook, Twitter og LinkedIn rigtig meget, og tilføjer, hvad jeg får ud af det.

Andre gange leder en virksomhed efter en ordgøgler, og så får teksten mere spræl og kulør, så jeg får vist, at jeg er god til netop dét.

Nogle gange kan man se, at virksomheden har en bestemt jargon eller sproglig tone i stillingsopslaget, og så retter jeg naturligvis mit sprogbrug i ansøgning og cv efter dette. Og nogle gange udstråler annoncen en livlighed og uformel stemning, som jeg kan bruge i ansøgningen, og så skal cv’et naturligvis også afspejle denne lette tone.

Et cv skal altid være relevant for modtageren, og jeg har fundet ud af, at mit grundlæggende cv er et godt udgangspunkt, fordi det medtager alt og gør det nemt for mig at målrette det et givent job.

Hvordan arbejder du med dit cv?

Mit grundlæggende cv, som er godt og grundigt, men ligger klar til ændringer.

Mit grundlæggende cv, som er godt og grundigt, men ligger klar til ændringer.