Kapitel 9

Hønsesnak

Det virker måske nok lidt usandsynligt, at nogen fra hønsegården skulle have rapset huen, men Nisse Bent har ingen bedre bud end kattens, så han trasker til indhegningen for enden af haven. Her står lågen åben, og hønsedamerne går med næbbene i jorden, mens sporekarlen spankulerer i græsset. Nisse Bent er helt glad for ikke at være toppet med vantens kam af strikfingre nu.

Den store Pøne med smaragdskær i de sorte vinger nikker til Nisse Bent, og snart plirrer fem par øjne hen mod ham. De små hoveder rykker, mens han forklarer, at huen er væk, alting er umuligt, og at han ved fra katten, at hønsene har haft noget ballade forleden morgen. Han vil trække vejret for at stille et spørgsmål, men straks hans stemme tages af luften, er der åbne næb, og et væld af kagl og kluk får ham til at stå stille med alt i kroppen.

Pøne lægger hovedet på skrå og lukker sine blanke øjne lidt i. Hendes vinger fylder pludselig en del, og Nisse Bent hører en flok næb klappe i. Pøne giver sig til at forklare Nisse Bent, at der så absolut ingen ballade er i den hønsegård, hverken forleden morgen eller nogensinde, her er der udelukkende pæne damer, og selvom den store fyr galer op med jævne mellemrum, skal Nisse Bent ikke bilde sig ind, at der er andet end orden og ro hos dem.

Og så skal han i øvrigt være varsom med at tro på noget som helst, der kommer fra en, der så mange gange har fået en hundepote på kalechen og efter Pønes bedste overbevisning vil sige tæt på hvad som helst for at få en kop mælk.

Vingerne bruser ned på plads, Pøne ser sig lidt til siderne og tager et par skridt hen mod Nisse Bent. For selvom der ikke er ballade hos hønsene, ved hun tilfældigvis, at der har været tumult nede i vandhullet, og måske er dét noget, han kunne undersøge og blive klogere af i stedet. Pøne drejer omkring og giver sig til at skrabe i jorden med de andre, og Nisse Bents øjne vender til himmels.

Har katten løjet? Er hønen fuld af fis? Har hun evt lidt revner i skallen? Gider han snart mere?

#balladenomnissebent #juleibsfortæller #aflyservisnartbarealtiverden #forbandedefjerbolde #værherimorgen #ellergåglipafeventuellesvarogrevnedeskaller

Nisse Bent taler med de vigtige hønsedamer