Første skridt

Når man skal skrive et speciale er det naturligvis vigtigt at begynde med at gøre sig klart, hvad man vil skrive om. Det handler om at vælge et emne, der er bredt nok til at bære 80 siders opgave, og som man kan holde ud at arbejde ret intensivt med i seks måneder. Og seks måneder er lang tid, når man hidtil blot har brugt en måneds tid på den længste opgave.

Ydermere skal man vælge sig en vejleder, der skal fungere som fagligt og arbejdsmæssigt rækværk for den specialeskrivende. Det skal derfor være én, som både har noget med det valgte emne at gøre og som har tid til og mulighed for at være vejleder de næste seks måneders tid – og én, som man kan med! Det er det ene menneske, som skal hjælpe dig med at gøre opgaven god og rigtig. Og det er et menneske, der kommer til at hjælpe dig, fortælle dig ærligt, når dine ideer er elendige og i det hele taget presse dig til at yde noget godt. Selvom det er svært. Så det skal helst være én, man kan med, som sagt.

Jeg har egentlig valgt min vejleder, i hvert fald kan jeg se på vejlederlisten, at hans fagområde blandt andet dækker “retorik og nye medier”, hvilket er præcis dén kombi, jeg vil skrive speciale om. Så langt, så godt.

Nu skal jeg have skrevet min specialeide til ham i en mail, høre om jeg må ringe og fortælle mere om ideen og opgaven og spørge, om han altså vil vejlede mig.

Først skal jeg dog formulere ideen, og her halter det lidt. Opdatering følger. Når jeg samler mig og skriver noget. Vi ses!