Kapitel 2

Pip og pebernødder

Det viste sig, at svaret var otte. Otte pebernødder, to æbler fundet bag en spand ved havelågen og en halv bolle, der var faldet ned fra foderbrættet i haven. Så meget kan Nisse Bent tygge i sig uden mavepine. Og egentlig fik han ikke så meget mavepine, som han mere bare blev enig med sig selv om to ting; at det altid er klogt at gemme en pebernød, og at julegodter ikke hjælper med at finde hans hue. Men hvad hjælper så?

Nisse Bent ser Pip lande i den store bøgebusk på hjørnet af huset. Pip er en solsort, som bor i sin rede midt i busken, og de to siger altid dav og hej, når Nisse Bent klatrer forbi. Den rummelige bøg rager op til tagskægget, og det er der, Nisse Bent smutter gennem et hul og ind på loftet, når han skal sove.

Hvis han er heldig, ved solsorten noget, og med fingrene om pebernødden i lommen går han over og spørger. Pip har travlt og er allerede på vej videre, og Nisse Bent må kalde flere gange, før hun holder en pause og taler med ham. Men ak, hun er jo så meget væk fra reden, forstår han nok.

Der er ikke tid til at sidde i busken i timevis og holde øje med alles kommen og gåen, må han vide, for der skal findes mange orm, og de gemmer sig godt, så den slags tager tid, og hun har altså ikke set eller hørt noget, der kan hjælpe Nisse Bent. Men hun ved da, at den røde hankat altid er så vaks og holder øje med så meget, så hun foreslår, at Nisse Bent finder Rødemis og tager en snak med ham. En alvorlig snak.

Og så foreslår hun i øvrigt, at han skiller sig af med en pebernød, så hun kan få en tak. Nisse Bent sukker.

Mon han nogensinde får sin hue igen? Og hvornår er der flere pebernødder til ham?

#balladenomnissebent #juleibsfortæller #nydagnyespørgsmål #fleresvarenandendag

Solsorten Pip taler med Nisse Bent