Kapitel 3

Gode ideer…og andre slags

Lommerne er tomme, hovedet er bart, og Nisse Bent er rådvild. Han ved ikke rigtig med Pips forslag om katten. Hun mener det sikkert godt, og hun synes absolut selv, det er den bedste ide længe. Men hun har trods alt ved flere lejligheder tilbudt ham en glinsende orm og omtalt det som ‘fedteguf’ og ‘spændstigt mundgodt’.

Og Nisse Bent ved godt, at hun er lidt sur på den kat i forvejen, for hun råber altid enormt op, når den går omkring på gårdspladsen. Han synes ikke på dén måde, at katten behøver en alvorlig snak, og måske i særdeleshed ikke en alvorlig snak med ham. Men han har ikke rigtig nogen bedre ideer.

Faktisk har han jo ikke en eneste ide, og måske kan katten sige noget klogt. Og ellers kan han måske bare nævne helt stille, at rigtig mange ting vil være nemmere, hvis katten lige går i lidt større buer uden om Pips busk.

Han ved, at Rødemis har for vane at slange sig i grøften uden for gærdet, så han trisser gennem lågen og kalder på den. Der er ingen kat, men han kan svagt høre hvin og sang, og da det pusler under græsset, dukker tre mus frem. De prikker hinanden i siderne, griner og laver spjæt.

Nisse Bent forklarer, at huen er væk, og at han vil have fat i Rødemis for at få hjælp. Den ene mus råber, at katten er ude, mens en af de andre nejer og drejer om sig selv, og den tredje kommer helt til at hoste og vælte af latter.

De kan overhovedet ikke sige, hvor katten er, men de fortæller, at den altid er væk nogle dage ad gangen, og siger, de ikke har set den siden i går morges.

Den største mus kigger op og ned af Nisse Bent og siger, at han ikke skal skal tage sig af det med huen, han skal bare erstatte den med noget andet. “Prøv at bide i noget elektrisk, det varmer så spændende,” råber tykkemusen, og så løber de alle tre ned i deres hul igen. Nisse Bent surmuler.

Hvordan kan han erstatte huen? Hvor varm bliver man af elektriske bid? Og hvorfor gav han Pip den sidste pebernød?

#balladenomnissebent #juleibsfortæller #flerenyespørgsmål #ladoshåbesvareneergode #semedimorgenogkommåskeistødet

Musene danser foran Nisse Bent