Kort, klart og mere eller mindre kløgtigt

På Twitter har man kun 140 tegn til rådighed til sin kommunikation. Det betyder, at man kan blive nødt til at skære sit budskab helt ind til benet, hvis det skal holdes i et enkelt tweet. Andre gange er et udsagn i sig selv ganske kort og passer fint ind i formen.

Ind imellem ser man, at folk vælger at skrive en lille stribe tweets og markerer dem med eksempelvis 1/3, 2/3 og 3/3. Jeg synes, det er lidt irriterende, og det er heldigvis ikke så tit, jeg støder på det. Jeg bruger netop Twitter for de korte statements’ skyld, ikke for at læse længere serier af tweets, og derfor skriver jeg dem heller ikke selv.

Begrænsningen af tegn kan være et benspænd, der gør Twitter til en sproglig udfordring og en slags værktøj, man kan bruge til at øve sig i at finde eller skabe fokus i sin kommunikation, så den bliver ganske enkel og let læst.

Nogle gange kan mine tweets uden videre holdes under de 140 tegn, hvis jeg blot vil sige, at aftenens afsnit af Sherlock fik mig til at tude, er der vist ingen problemer. Men vil jeg sige noget længere, for eksempel at jeg leder efter praktik som kommunikationsmedarbejder eller tekstforfatter i en bestemt tidsperiode, er sagen lidt en anden.

For det første er både ‘kommunikationsmedarbejder’ og ‘virksomhedspraktik’ forfærdeligt lange ord at medtage i et tweet, de enkelte ord optager meget plads i det korte tweet.

Oven i det vil jeg gerne både sprede god stemning og på en fiks måde fortælle, at jeg mangler en praktikplads. Og jeg vil i øvrigt gerne have, at mine followers retweeter det, så jeg når et bredere publikum, og min erfaring siger mig, at humoristiske og lette-i-tonen tweets når længst, når det gælder retweet.

En almindelig ‘Jeg mangler praktikplads som dittendatten, sig til, hvis du kender nogen, der kender nogen’-henvendelse, synes jeg, er drønkedelig, og den type tweets virker på mig lidt uengageret.

Jeg vil gerne vise min personlighed, min entusiasme og give tweetet det spræl, jeg selv har, og som jeg synes, mangler i mange af denne type tweets. Og ikke mindst vil jeg gerne vise, at jeg forstår at bruge mediet.

Endnu en gang slår KISS igennem, og mit tweet endte sådan her:

Praktiktweet

 

Jeg var selv godt tilfreds med tweetet, og jeg fik hurtigt en del retweets, og selvom markedet for kommunikationsmedarbejdere og ordgøglere som mig er noget trængt for tiden, fik jeg faktisk en fin henvendelse mandag formiddag, som jeg nu håber på kaster noget af sig.

Brugen af Twitter har uden tvivl gjort mig bedre til at skære fyld og uvedkommende fynd fra min kommunikation, koge det ned og blot sige dét, der behøves. Jeg kan mærke, at det gør mig bedre til at forstå, forenkle og formidle budskaber af enhver slags.

Har du samme erfaring med Twitter?