Videre i teksten. Eller forfra.

Tre hele uger. 21 lange dage. Og intet nyt.

Men er det så godt nyt? Skyldes det, at jeg har siddet i en hektisk boble af skrivning, læsning og everything in between? Ingenlunde. Det skyldes mere, at jeg har skuflet rundt, nydt vejret, læst lidt, grublet meget, nydt solen, løbet, festet, slappet af og ikke rigtig skrevet noget.

Jeg har åbnet “Den store, provisoriske indledning”, dokumentet, der indeholder starten på hele opgaven; dokumentet, som altid kan skrives om og skrives om og skrives om. Jeg har forsøgt flere gange at få skrevet noget som helst. Og mindst lige så mange gange har jeg forsøgt at skrive på “Det store, provisoriske teoridokument”, men ingen af delene er kommet til mig.

Jeg har været lidt skriveblokeret. Heller ikke min personlige blog har fået nogen særlig opmærksomhed eller gode historier.Jeg har været tom i hjernen, når jeg har siddet ved computeren.  Men nu har jeg besluttet, at det er forbi.

Nu skal jeg skrive noget. Og jeg synes, indledningen er et passende sted at starte.  Jeg har godt nok lovet vejleder nogle (og jeg er bange for, at ‘nogle’ i dette tilfælde kan oversættes med ‘i omegnen af 10’) sider omkring såkaldt original retorik sat over for den retorik, man finder anvendt på Twitter. Spændende faktisk. Men svært at få samling på inde i hjernen. For slet ikke at tale om at få det ud af hjernen, ned i fingrene og hen på computerskærmen.

Så jeg starter ved indledningen. Får de store spørgsmål på plads:

  • hvad er muligheden for eksistens/opnåelse af aptum på Twitter
  • hvad er aptum i bund og grund, og hvad kan overhovedet regnes for ‘aptum’ på Twitter; er det, når nogen retweeter, når nogen favoritmarkerer, eller hvad?
  • hvilke omstændigheder og vilkår eksisterer for retorikkens anvendelse og udfoldelse på Twitter, og hvordan påvirker de muligheden for aptums opståen/eksistens?
  • hvad bør virke i forhold til retors skabelse/opnåelse af aptum, og hvad virker rent faktisk, og hvorfor?
  • hvad er bestemmende for, om aptum opnås, er det retor (hvem er h*n?), er det publikum (hvem er de?), er det formen (hvordan er den?), er det noget helt fjerde, og hvad er dette fjerde så, og hvordan påvirker det retorikkens udfoldelse?

Det er da noget at starte på. Nu skal jeg bare skrive det til en slags flydende og sammenhængende tekst, hvori jeg også forklarer, hvordan jeg vil undersøge de forskellige spørgsmål. Og i morgen skal jeg så i gang med teorien – Oldschool retorik versus digital retorik.