Kapitel 22

Ud og hjem igen

Der er ikke noget, der varmer som huer og futter og sokker, og Nisse Bent ved ikke, hvad han skal give det gnavne egern for at få sin hue. Han prøver at komme i tanke om alt muligt, der kunne varme en lille rødpels i reden, men det bliver ikke til andet end huer og futter og sokker, og det nytter ikke.

Der er varme indenfor, men det kan man jo ikke sådan flytte på. Der er lunt og bekvemt i hundehuset, men der er også en hund, og det er lidt mindre bekvemt. Der er varmt i stalden, og der kunne endda godt være plads, det er bare så langt fra skoven, og de små røde kan vel ikke bare leve af hø.

Oh!

Nisse Bent nikker til sig selv og lister ind i mælkerummet. Han fylder lommen med majs fra bøtten, og går ind til Penny, som står i stalden og bøvser og gumler. Hun vil enormt gerne tømme hans lomme, og selvom hun ikke har så meget, må han godt tage lidt hø til gengæld, så Nisse Bent går til skovs med hænderne fulde af hø og skægget fuld af smil til egernet.

Holger lægger hovedet lidt på skrå, hø er ikke som sådan en dårlig idé, så han lægger det i reden og sender et par af sine små efter for at ligge det lidt til. Nisse Bent hører dem tumle og grine, og han sukker, da Holgers sorte øjne prikker til ham igen. Det er ikke nok. Langt fra.

Der er østenvind, frost og sne og fimbul på vej, og den smule hø rækker overhovedet ikke, det er en minimal tilføjelse, og der kan ikke blive tale om at udlevere huen. Holger piler op, og Nisse Bent er sikker på, at vinden sender latter ned til ham. Den stikker også tårer i hans øjne.

Han knuger futtehuens bløde strik i hænderne, for hans hoved er snart ved at koge helt over af virak og alt det hefleværk, som denne tid har budt ham. Han roder i lommen, men uglerne spiste hans pebernødder, og Penny fik alle majsene.

Derhjemme er kagedåsen lige så hul som hans mave, og på køkkenbordet står bare et fad med to fedtede dadler og en appelsin harpuneret til elendighed af nelliker.

Alt er helt ad helvede til, og det kan da virkelig aldrig blive jul på denne her måde. Nisse Bent kommer til at sige ‘for fanden’.

#balladenomnissebent #juleibsfortæller #andcalloffchristmas

#semedimorgen #hvisdernualligevelermere

Nisse Bent er ude af den